2014 Yılı Faaliyetlerimiz...

2014 Yılı Faaliyetlerimiz...

2014 Yılı Faaliyetlerimiz...

2014 Yılında onbinlerce yetim ve yoksulun yüreğine dokunduk.Dernek olarak desteklerinizle

Hayırlı Seneler

        Dernek olarak desteklerinizle 2014 yılında onbinlerce ihtiyaç sabine yardım eli uzattık, yetimlerin yoksulların yüreklerine dokunduk. 

        2014 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bu günlerde 1 senelik faaliyetlerimizi bülten olarak siz değerli gönül dostlarımızla paylaşmak istiyoruz.
 
        2014 ağırlıklı Müslüman’ların yaşadığı coğrafyalarda devam eden pek çok sıkıntı ile sona eriyor. 
 
        Yanıbaşımızdaki Suriye’de 200.000’e yakın kişi hayatını kaybederken milyonlarca insan evlerini terk etmek zorunda kaldı. Suriye’den kaçıp civar ülkelere özellikle de ülkemize sığınan bu kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek adına değişik periyotlarda yardımlar gönderdik. Özellikle Suriye tarafında kalan Türkmen kardeşlerimize battaniye, soba, gıda, kıyafet gibi yardım malzemeleri ulaştırıldı.
Gazze’de yaşanan dramda 2014’ün en iç acıtıcı olayları içinde yer aldı. Gazze şeridinde ambargo altında yaşayan sivillere yönelik düzenlenen operasyonlarda 2000’e yakın kişi hayatını kaybetti, onbinlerce kişi yaraladı ve evsiz kaldı. Derneğimiz hayırseverlerimizin Gazze için yaptıkları bağışları sağlık yarımı olarak bölgeye ulaştırıdık.
Ülkemizde iş kazaları sonucu yaşanan ölümlerde, millet olarak hepimizi derinden sarstı. Özellikle Soma ve Ermenek’te meydana gelen maden kazalarında hayatını kaybeden işçi kardeşlerimiz için hepimiz gözyaşı döktük. Soma faciasının ardından babalar gününde dernek yetkililerimiz bölgeye gidip yetimlerle birlikte oldular ve hediyeler verdiler, bu ziyaretlerimizde fotoğraf kullanmadık. Cenab-ı Allah’tan milletimize böyle felaketleri bir daha yaşatmamasını diliyoruz.
 
2014 Yılı Ramazan-ı Şerif ayında, ülkemizde yaptığımız faaliyetlerle yoksul ve yetimleri sevindirdik. İstanbul Ticaret Odamızın desteği ile onlarca Yoksul aileye Ramazan erzağı dağıtımı yaptık, gıda ihtiyaçlarını karşıladık.
 
Şanlıurfa, Van gibi illerimizde Her İnsan Bir Kitap platformu aracılığı ile tenhada kalmış köy okullarımıza yaptığımız yardımları sürsürdük. Kırtasiye, defter, giysi, gıda gibi yardımları çocuklarımızla buluşturduk. Okullarda oyun alanları kurduk. Emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyoruz. 
Habeşistan’da her yıl yaptığımız iftar ve sahur programlarımı-za, bu sene Üsküdar Belediyesi’nin desteği ile 2 bölge daha ilave ederek genişlettik. 

Bu bölgelerde sıcak yemek dağıtımı yapıldı ve yemek dağıtımı yapılamayan bölgelerde de Ramazan erzağı dağıtımı yaptık. 

Bu vesile ile Üsküdar Belediyesi ve derneğimiz toplam 75.000 (üsküdar Belediyesi 45.000, IBS 30.000) yetim ve yoksul Habeş¬li’ye Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur sevinci yaşattık.
Habeşistan için projelendirdiğimiz ve üzerinde yoğun çalıştığımız yetimhane kompleksimizin ilk etabı tamamlanarak hizmete açıldı. Bölge halkının büyük sevinç ve memnuniyet duydukları Musa Efendi Yetimhanemizin Etiyopya’da benzerinin olmadığı yerel yetkililer tarafından ifade ediliyor. Uzun yıllar bölgede hizmet verecek bu proje için yardımlarını esirgemeyen bütün kardeşlerimize yetimlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Halihazırda 150 Yetim çocuğumuz, toplamda 400 çocuğumuz sabah, öğle, ikindi vakitleri olmak üzere açılan kısımda eğitime başladılar. 2015 yılının ortasına kadar 2. Ve 3. (aşevi ve 2. Medrese) Etap kısımlarda tamamlanıp hizmete alınacak. Aşevimizi Ocak 2015’te açmayı planlıyoruz. Böylece çocuklarımıza her gün yemek verme fırsatımız olacak. Ayrıca 100 yetimimizin ailesinde de günlük 2 öğün yemek dağıtımı yapacağız. Aşevimizden her gün 1000 kişinin 2 öğün yemeğini karşılamış olacağız. (Bir ailedeki kişi sayısı 5 olarak hesaplanmaktadır.)
2014 Kurban organizasyonumuzda da onbinlerce Habeşli yoksul kardeşimize sizlerin kurbanlarını ulaştırdık. Özellikle yetimlerin ve en yoksul kesimin yaşadığı bölgelerde Kurbanlarımızı kestik.  Kurban etlerini alanların yüzleri güldü, dudaklarından dualar döküldü.
 
 
Bu sene daha önce hiç kurban kesimi yapılmamış, hiç beyaz insan görmemiş bir bölgede kurban kesimi yaptık. Kardeşliğimizin en önemli nişanlarından olan Kurban organizasyonumuzda hayır dualarla tamamlandı.
Afrika’nın en büyük ihtiyaçlarından olan temiz içme ve kullanma suyu temini için bölgede su kuyusu açma çalışmalarımız da hızla devam etti. 2014 yılı içinde açtığımız 14 su kuyusu ile 225. su kuyumuz tamamlanmış oldu.
 
 
Su kuyuları bölge insanı için en büyük hayırlardan birisi. Kirli suları kullanmaktan ve her gün kilometrelerce yürüyüp temiz su aramaktan kurtulan yoksul halk her kuyu açılışında bayram sevinci yaşıyor. İnşaallah 2015 senesi için bu çalışmalarımızı hızla devam ettireceğiz. 
Katarakt ameliyatları ile ilgili çalışmalarımız 2014 yılı içinde de devam etti. Ameliyat sonucu yeniden görmeye başlayan yüzlerce yoksul sevinç gözyaşları döktü, Türkiye’ye, IBS’ye ve hayırsev­erlerimize dualar etti.
 2015 senesinde siz hayırsever kardeşlerimizin yardım ve himmetleri ile daha nice güzel hizmetleri yetim ve yoksullarla buluşturmaya devam etmeyi diliyor, yeni senenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz…