2022 SU BEREKETİYLE BAŞLADI

2022 SU BEREKETİYLE BAŞLADI

2022 SU BEREKETİYLE BAŞLADI

Derneğimiz Bangladeş, Kamerun ve Etiyopya’da su kuyuları açmaya hızla devam ediyor. 2022 yılının ilk günlerinde 3 ülkede 12 yeni su kuyumuz faaliyete başladı.

Hayırseverlerimizin destekleri ile 2022 yılının ikinci haftasında Bangladeş’te, Arakanlı Müslümanların sığındıkları bölgelerde 9 su kuyusu açıldı. Evlerinin yakındaki kuyulardan temiz su alabilmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşayan bölgedeki yoksul ve yetimler hayırseverlerimize dualar ve teşekkürler ettiler. Açılan bu 9 kuyudan her gün binlerce insan istifade edecek.

 

2021 yılı içinde ilk kuyularımızı açtırdığımız Kamerun’da da 2022 Ocak ayının ikinci haftasında 2 yeni su kuyusu açtırdık. Su ihtiyacının en çok yaşandığı kırsal bölgelerde açılan su kuyuları geniş bir bölgeye hitap ediyor. Açılan kuyularda her gün yaklaşık 5000 kişi su ihtiyacını karşılamış olacak. Kuyu açılan bölgelerde özellikle kadın ve çocuklar artık su aramaktan kurtuldukları için adeta bir bayram sevinci yaşadılar.

 

Su sıkıntısının en çok yaşandığı ülkelerden olan Etiyopya’da da 2022 yılının ilk kuyusunu açtırdık.  Şehir merkezine yaklaşık 6-7 saat uzaklıkta açılan su kuyusundan her gün yüzlerce yoksul su ihtiyacını karşılayacak. Bölge halkı kuyuyu açtıran hayırseverimize, derneğimize ve Türk halkına dua ve teşekkür ettiler. 

 

Temiz suyun olmadığı, suya erişimin zor olduğu bölgelerde su kuyuları açmaya devam edeceğiz.