Aşevi Faaliyetleri

Aşevi Faaliyetleri

AŞEVİ

Gıda sıkıntısının yaşandığı yoksul ülkelerde, doğal afet, sığınma kampı, yetimhane gibi yerlerde sıcak yemek ihtiyacının karşılanması profesyonel bir gayreti gerektirmektedir.

Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği olarak uzun yılların verdiği tecrübe ve bilgiyle gerekli olan bölgelerde aşevi kurma faaliyetini yapmaktayız. Acil gıda ihtiyacının karşılanması bakımından aşevi faaliyeti önemli bir hizmeti yerine getirmektedir.

Sıcak yemek ihtiyacının karşılanması özellikle eğitim gören çocuklar içinde çok önemlidir. Afrika ülkelerinde günlük yemeklerini temin edebilmek için okulu bırakıp küçük yaşlarda çalışmak zorunda olan milyonlarca çocuk vardır. Bu sebeple Etiyopya’daki Musa Efendi Yetimhanemiz bünyesinde bulunan aşevimizde yılın 365 günü sıcak yemek ikram edilmektedir. Köydeki günlük yemek ihtiyacını karşılayamayan yoksul ve yetim ailelerde aşevimizden yemeklerini temin etmektedirler.

Ramazan aylarına özel yapılan programla ay boyunca onbinlerce kişiye iftar ve sahur yemeği olarak günde 2 öğün yemek verilmektedir.

Aşevi faaliyeti hayırseverlerin istedikleri zaman yoksul ve yetimlere yemek ikram edebilme imkanı sağlaması bakımından da büyük bir hayra vesile olmaktadır.

Derneğimiz mevcut aşevimizin devamı sağlayarak, yeni bölgelerde yeni aşevleri kurmak için çalışmalarını devam ettirmektedir.