Adak-Akika-Şükür Faaliyetleri

Kurban Faaliyetleri

ADAK AKİKA SADAKA ŞÜKÜR KURBANLARI

IBS olarak hayırseverlerimizin vekalet verdikleri adak kurbanlarını sene içinde düzenli olarak keserek yoksul ve yetimlere hem et hem de pişmiş yemek olarak ikram ediyoruz. 

Etiyopya’da Musa Efendi medresemizde kesilen adak kurbanları aşevimizde yemek olarak pişirilerek burada okuyan yetim ve yoksul çocuklara ikram edilmektedir. Kurban kestiren hayırseverimiz senenin her günü aktif olan aşevimizde yemek de ikram etmiş olmaktadır. 

Kesilen kurbanlıklar ihtiyaç olması halinde bölgedeki yoksul ailelere et olarak da dağıtılmaktadır. 

Vekalet verilen kurbanlar genellikle 3 gün içinde kesilmektedir.

KURBAN KESTİREN HAYIRSEVERİMİZE HEM SMS OLARAK BİLGİ VERİLMEKTE, HEM DE KESTİRDİĞİ KURBANIN VİDEOSU WHATSAPP ARACILIĞI İLE GÖNDERİLMEKTEDİR.

Adak Kurban: Kişi herhangi bir sebeple kurban kestireceğine söz verirse kestirmesi gereken kurbandır. Kesilmesi Vaciptir. Kişi kestirdiği bu kurbanın etinden kendisi yiyemez.

Akika Kurbanı: Çocuklar için kesilen kurbandır. Çocuğun doğumundan itibaren ergenlik çağına kadar kestirilebilir. Kesilmesi sünnettir.

Şükür Kurbanı: Kişinin güzelliklere, nimetlere hamd etmek, kaza beladan kurtulmaya şükretmek vesilesi ile kestirdiği hayır kurbanıdır. 

Sadaka (nafile) Kurban: Allah rızası için kesilen hayır kurbanıdır. Bir kişinin kendisi ücretini ödeyerek kestirebileceği gibi arkadaş grupları, aileler ücreti birlikte ödeyip kurban kestirebililer.

 

KURBAN BEDELİ : 1800 TL

 

ADAK KURBAN BAĞIŞI     AKİKA KURBAN BAĞIŞI      ŞÜKÜR KURBAN BAĞIŞI     SADAKA KURBAN BAĞIŞI