Katarakt Faaliyetleri

Katarakt Faaliyetleri

KATARAKT

İnsanın günlük yaşamını en fazla etkileyen hastalıklardan olan katarakt hastalığı sağlık sisteminin olmadığı yoksul ülkelerde en önemli problemlerden birisidir. Katarakt konusu tek başına bir proje olma niteliği kazanmaktadır. Hastalık 7’den 70’e her yaşta insanda görülmekte, hayatları karartmaktadır.

Katarakt hastalığının sebepleri arasında, iklim, beslenme koşulları, yaşam çevresi, farklı hastalıklar ve travmalar yer almaktadır. Ameliyat dışında herhangi bir çözümü olmayan katarakt hastalığı Afrika kıtasında görülen en sık hastalıklardan birisidir.

Bölgede çalışma yapan doktorların ifadesiyle Etiyopya’nın sadece Somali bölgesinde ikiyüzbin kişi ameliyat olabilmek için sıra beklemektedir.

Derneğimiz “Afrika’nın Gözü Sende” sloganıyla şimdiye kadar 2500 katarakt hastasını ameliyat ettirmiş, yeniden gün ışığına kavuşmalarını sağlamıştır. Bu konudaki çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Hayırseverlerimizin bağışları doğrultusunda belli periyotlarla  katarakt ameliyatları yaptırılmaktadır.