Ramazan Faaliyetleri

Ramazan Ayı Faaliyetlerimiz

Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği olarak kuruluş tarihimizden beri Ramazan programlarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Ramazan Farklı coğrafyalardaki mazlum ve muhtaçlarla hayırseverlerimizin merhamet elini ulaştırabildiğimiz mukaddes mevsimlerden birisi. Zekat, fitre, fidye ve sadakalarla 1 ay boyunca gariplerin sevindirildiği, en çok özlenen ay olan Ramazan, bağışlarınızla onbinlerce ihtiyaç sahibi için bayram olmakta.

Dernek olarak son 7 senedir Etiyopya’da (Habeşistan) faaliyet gösteren aşevimizde Ramazan ayı boyunca her gün 1000 kişilik iftar ve sahur yemeği dağıtımı yapıyoruz. Hayırseverlerimizin her geçen yıl büyük bir gayretle destek oldukları sıcak yemek dağıtımlarımız sayesinde onbinlerce kişi Ramazan ayını sevinç ve bereketle yaşıyor.

Yine Ramazan’da oruç tutamayan hayırseverlerimizin Fidye bağışlarını da aşevimizde yemek olarak yoksul ve yetimlere ulaştırıyoruz. Fidye bağışını Ramazan içinde yapamayanlar yıl boyunca aşevimizde devam eden yemek ikramında bu borçlarını ödeyebiliyorlar.

Zekat ve fitre bağışları da Ramazan-ı Şerif’in en büyük hediyelerinden birisi oluyor. Fidye bağışları nakit olarak fakirlere elden teslim ediliyor. Zekat bağışları da ihtiyaç durumuna göre nakit ve gıda yardımı olarak muhtaçlara ve yetimlere ulaştırılıyor.