Kurban Faaliyetleri

Kurban Faaliyetleri

BİR KURBAN BİN BAYRAM

Günümüzde kurban bayramları vekaletle kesilen kurbanlar aracılığı ile İslam dünyasında büyük bir dayanışma örneği oluşturmaktadır. Dünyanın farklı yerlerindeki Müslümanlar vekalet vererek fakir ülkelerdeki kardeşlerini sevindirebilmekte, kurban etlerini onlarla paylaşabilmektedir.

Derneğimiz IBS kurban bayramlarında vekalet verilen kurbanları Afrika’nın ücra köşelerindeki muhtaç ve yetimlere ulaştırmakta, onların duaları ile vekalet veren hayırseverleri buluşturmaktadır. 

Kurbanlıkların alım, kesim, etlerin dağıtım işlemleri dernek yetkililerimizin nezaretinde ve kontrolünde yapılmaktadır.

Vekalet veren hayırseverimizin vekaletinin okunması, kurbanının kesilmesi video kaydına alınarak kendisine takdim edilmekte, kurban hediye ettiği kardeşlerinin sevincini hayırseverimizin de yaşaması sağlanmaktadır.

Kurban kesilen bölgeler dünyada en fakir ve en düşük gelire sahip ülkelerin şehir merkezlerine uzak kırsal kesimlerinde yapılmakta, verilen emanetin en muhtaç insana ulaştırlmasına büyük ehemmiyet gösterilmektedir.

IBS şimdiye kadar kurban bayramlarında dünyanın 40’ı aşkın ülkesinde hayırseverlerimizin kurban vekaletlerini yüzbinlerce yoksul ve yetime ulaştırmıştır.