ETİYOPYA TÜRK OKULUMUZUN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI!

ETİYOPYA TÜRK OKULUMUZUN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI!

ETİYOPYA TÜRK OKULUMUZUN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI!

Etiyopya Türk okulumuza ve aşevimize hayırseverlerimizin zekat ve sadaka bağışlarını bekliyoruz.

Eylül ayında faaliyete başlayan Etiyopya Türk okulumuzun resmi açılışı Diredawa Başkan Yardımcısı Harbi Bouh Werseme dernek başkanımız Mehmet Sever, People to People Foundation başkanı Anwar Mohamed Ahmed ve yerel idarecilerin katılımıyla coşkulu bir törenle geçtiğimiz hafta yapıldı.

 

Dire Dawa Başkan yardımcısı Harbi Bouh okul açılışımızın bölgedeki en görkemli törenlerden birisi olduğunu belirterek derneğimiz IBS’e ve Türk halkına teşekkür etti. IBS’in bölgedeki faaliyetlerini memnuniyetle takip ettiklerini belirten başkan yardımcısı Etiyopyalı çocuklara verilen eğitim desteğinin, yoksul ailelere verilen sosyal desteklerin bölge için çok değerli olduğunu söyledi.

 

Dernek başkanımız Mehmet Sever’de yaptığı konuşmada yaklaşık 10 yıldır devam eden okul projemizin hayata geçmesinden dolayı büyük bir sevinç duyduğunu ifade etti. Bölgedeki çalışmaların Etiyopya ve Türk halkı arasındaki kardeşlik bağını güçlendirdiğini söyleyen dernek başkanımız Türk okulumuzun açılışıyla bu kardeşliğin daha da gelişeceğini belirterek Dire Dawa yöneticilerine ve bu hizmetlerin sağlanmasının ana unsuru olan bağışçılarımıza teşekkür etti.

 

Etiyopya Türk okulumuz 2 ana sınıfı ve 3 ilkokul sınıfı olmak üzere 5 sınıf olarak eğitime başladı. Okulumuzda yetim çocuklar öncelikli olmak üzere 195 yoksul çocuk eğitim görüyor. Etiyopya ders müfredatında ilk kez Türkçe dersi zorunlu ders olarak okulumuzda okutulacak. Ders müfredatında Oromice, Amharca, Arapça, İngilizce, fen bilgisi ve matematik dersleri çocuklara okutuluyor.

 

Dernek başkanımız Mehmet Sever “burada Türkçe öğrenen çocuklarımız inşallah ileride üniversite eğitimi için Türkiye gelecekler ve daha sonra donanımlı bir şekilde Etiyopya’ya dönerek ülkelerine hizmet edecekler. Bizler de hayırseverlerimizin katkıları ile bu çocuklarımıza her türlü desteği sağlayacağız” dedi. 

 

Okulumuzda aşevimiz aracılığı ile çocuklara öğün yemeği de ikram edilecek. Bu vasıfla Türk okulumuz bölgede aşevi olan ve öğrencilere yemek ikram eden ilk okul olacak.

 

Etiyopya Türk okulumuza ve aşevimize hayırseverlerimizin zekat ve sadaka bağışlarını bekliyoruz.

 

ONLİNE BAĞIŞ