2010 Yardımlaşma Almanağı...

2010 Yardımlaşma Almanağı...

2010 Yardımlaşma Almanağı...

2010 yılının son günlerini yaşıyoruz. Dernek olarak bu sene de ülkemizde ve dünyanın yoksul

2010 hem ülkemizde hem de dünyada büyük depremler ve sel felaketleri yaşadığımız üzücü bir sene oldu. Ülkemizde Elazığ'da meydana gelen depremde onlarca vatandaşımız hayatını kaybetti, pek çoğu da evsiz kaldı. Olay bütün Türkiye'ye büyük üzüntü yaşattı.


Sivil toplum kuruluşları ve Devlet'in bölgeye kısa zamanda yarsım ulaştırması depremzedelerin daha da mağdur olmalarını önledi.  Evini kaybedenler için kısa zamanda yeni konutlar inşa edilerek depremzedelere teslim edildi.

Karadeniz Bölgesinde ve İstanbul'da yaşanan sel felaketleri de onlarca vatandaşımızın ölmesine, bir çok vatandaşımızın da ekonomik ve sosyal yönden büyük zarara uğramasına yol açmıştı. Bu yaralarda kısa zamanda  STK'ların ve devletimizin desteği ile sarıldı.


Dünyada meydana gelen felaketler de uzun yıllar unutulmayacak büyüklükte idi. Haiti, Çin ve Pakistan'da yaşanan deprem ve sel felaketlerinde yüzbinlerce insan hayatını kaybetti, milyonlarca insan da mağdur oldu.


Pakistan'ın yarısından fazlasını etkileyen sel felaketi İslam dünyasında daha büyük bir üzüntüye sebep oldu. Ramazan ayına rastlayan felaket, Pakistanlı Müslümanlar için Ramazan'ın ve bayramın hüzünlü bir havada yaşanmasına sebep oldu. Derneğimiz hayırseverlerimizin fitre ve zekat bağışlarını bayramın ilk günü  afetzedelere ulaştırarak Pakistanlı kardeşlerimizin bir nebze olsun acılarını hafifletti. Halen hayırseverlerimizin bölge için yaptıkları bağışları Pakistan'a ulaştırmaya devam ediyoruz.


Sene içinde yaşadığımız en üzücü olaylardan birisi de İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen yardım gemisi Mavi Marmara'ya yapılan baskın oldu. İnsani yardım amacıyla ülkemizden Gazzeli muhtaçlara yardım ulaştırma amacıyla yola çıkan Mavi Marmara, uluslararası sularda İsrail askerlerinin baskınına uğradı. Yaşanan olayda gemide bulunan sivillerden 9 Türk vatandaşı askerlerin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetti. Olay ülkemizde ve dünyada büyük bir yankı bulurken, yardım amaçlı bir organizasyona düzenlenen haksız bir saldırı şeklinde kara bir leke olarak tarihe geçti.

2010 yılı içinde eğitim faaliyetlerimiz de hem ülkemizde hem de yoksul ülkelerde büyük bir hızla devam etti. Etiyopya'nın başkenti Addisababa'daki yetim okulumuzda eğitimin devam etmesini bu sene de sağladık. Yetimlerimizin bütün ihtiyaçları hayırseverlerimizin desteğiyle derneğimiz tarafından karşılandı. Bunun yanında Etiyopya'nın farklı bölgelerinde ve Kenya, Cibuti, Tanzanya gibi  Afrika ülkelerinde eğitim yardımlarımız devam etti.

Etiyopya'nın farklı bölgelerinden 9 yetim kız öğrenciyi ülkemize getirerek daha iyi eğitim almaları için bir okula yerleştirdik. Alacakları eğitimden sonra birer öğretmen vasfını kazanacak olan öğrencilerimiz ülkelerinde dönerek kendi ülkelerindeki okullarda öğreticilik yapmaya başlayarak eğitime katkı sağlayacaklar.

Yine bu sene, ülkemizde severek okunan bazı kitaplar Amherikçe ve Oromiyece dillerine çevrilerek ve baskıları yaptırılarak her yaştan Afrikalıya dağıtımları yapıldı. Bu hizmetimiz kitap bulma konusunda sıkıntı yaşayan Afrikalılar tarafından büyük bir ilgi ve sevinçle karşılandı.

Afrika'da başlattığımız su kuyuları projemizde, hayırseverlerimizin artan ilgisine bağlı olarak büyük bir hızla devam etti. Sene içinde onlarca içme suyu kuyusu Afrikalı yoksulların kullanımına açıldı. Kuyu açılan her bölgede büyük bir sevinç ve bayram neşesi yaşandı. 2011 yılından açılmaya başlanacak kuyularımızın siparişlerini de şimdiden verdik. inşallah 2011'de bölgeye 100 adet yeni su kuyusu kazandırmayı planlıyoruz.

Afrikalıların en önemli problemlerinden olan katarakt hastalığı ile mücadelemiz de devam etti. 2010 yılda yüzlerce kişinin katarakt ameliyatını yaptırarak yeniden gün ışığına kavuşmalarını sağladık. İnşallah bu sene içinde ameliyat ettirdiğimiz kişi sayısını artırarak bu faaliyetimize devam edeceğiz.

Afrika ülkelerinde yaşanan en büyük problemlerinden olan açlıkla mücadele hususunda da erzak dağıtımları yapmaya devam ettik. Yıl içinde hayırseverlerimizin bağışladıkları adak, akika ve şükür kurbanları kesilerek yetim ve yoksul ailelere dağıtıldı. Bunu yanında bölgede kullanılan temel gıda maddelerinden oluşan gıda yardımları da belli periyotlar halinde devam etti. Açlıkla mücadele konusunda Afrika ülkelerinde yaptığımız gıda yardımlarını 2011 yılında da sürdüreceğiz.

Ülkemizde de yardım faaliyetlerimizi sürdürdük. İstanbul içinde gıda yardımı ulaştırdığımız yüzlerce aileye 2010 yılı içinde destek olmaya devam ettik.

"Her insan bir kitap" platformu ile ortak yürüttüğümüz bir organizasyonla Ağrılı çocuklara yardım ulaştırdık.
Derneğimiz Kadın Kolları'da yıl içinde düzenlediği kermeslerle derneğimizin yetim çalışmalarına büyük katkı sağladı. Ayrıca bu kermeslerde toplanan bağışlarla da kadın kollarımız adına Afrika'da bir su kuyusu açıldı.

Yine 2010 yılı içinde Türkiye'de eğitim gören Afrikalı öğrencilerle değişik zamanlarda bir araya gelerek yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk.

Evet değerli hayırseverlerimiz, 2010 yılını sizlerin katkılarıyla dünyadaki ve ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmakla tamamlıyoruz. Bizler 2011 yılı içinde de bu faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Sizlerin hayırlarını dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan yetim ve yoksul ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Umut ediyoruzki sizler yine bizleri bu hayır yolunda desteklerinizle yalnız bırakmayacaksınız.

2011 yılının ülkemize ve dünyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyor, huzurlu, bereketli, hayırlarla dolu bir sene geçirmenizi diliyoruz...