Aç Gözünü Arakan Kan Ağlıyor!

Aç Gözünü Arakan Kan Ağlıyor!

Aç Gözünü Arakan Kan Ağlıyor!

Dünyanın en fazla zulüm gören azınlığı olarak kabul edilen Arakanlı Rohingya Müslümanları tarihte eşine az rastlanır

Dünyanın en fazla zulüm gören azınlığı olarak kabul edilen Arakanlı Rohingya Müslümanları tarihte eşine az rastlanır bir soykırım ile karşı karşıya.
Yıllardır ağır baskılar altında, kimlikleri dahi tanınmadan, çok zor şartlarda  hayatlarını sürdüren Arakanlı Müslümanların, artık yaşamaları istenmiyor. Myanmar yönetimi, ordunun ve fanatik Budistlerin Arakan Müslümanlarını vahşice öldürmelerine göz yumuyor ve sistematik soykırım uyguluyor. Son 1 ayda binlerce Müslümanın en acımasız şekilde katledildiği Arakan’da bu zulümden kaçabilen yüzbinlerce kişi Bangladeş topraklarına sığınmış durumda. Bir o kadarı da sınırda bekliyor. 
Uluslararası arenada Türkiye dışında herhangi sert bir tepki ile karşılaşmayan Myanmar yönetimi ülkeye hiçbir yardım kuruluşunun girmesine müsaade etmiyordu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin girişimleri ile Türkiye’nin bölgeye insani yardım ulaştırmasına müsaade edildi.
Bu çerçevede devletimizin uygun gördüğü şekilde TİKA koordinasyonunda ülkemizin önde gelen STK’ları bu çaresiz insanlara acil insani yardım ulaştıracaktır. IBS olarak bütün gücümüzle bu önemli kampanyayı desteklemekteyiz. 
İslam ülkelerinin sessizliği karşısında “dünyada tek Müslüman topluluk biz kaldık galiba” diyen Rohingya Müslümanlarına el uzatmak zorundayız.
KuveytTürk, Garanti Bankası ve Türkiye Finans Şubelerinden “Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği” hesabına bağış ekranı yoluyla “Arakan” notu ile bağış yapabilirsiniz.
Ayrıca www.ibs.org.tr adresimizdeki banka hesap numaralarımıza Havale-EFT ile veya Online Bağış kısmından kredi kartınızla bağışlarınızı ulaştırabilirsiniz.