Afrika'nın Susuzluğuna Çare Ol!

Afrika'nın Susuzluğuna Çare Ol!

Afrika'nın Susuzluğuna Çare Ol!

Afrika temiz su kullanımı açısından dünyanın en problemli bölgeleri arasında yer alıyor. Yer altı su kaynakları

    AFRİKA'NIN SUSUZLUĞUNA ÇARE OL!

 

                Afrika temiz su kullanımı açısından dünyanın en problemli bölgeleri arasında yer alıyor. Yer altı su kaynakları bakımından zengin olan Afrika  ülkeleri, bu suyu çıkarabilmek için yeterli maddi güçleri olamadığından buralarda yaşayan insanlar bataklık sularını kullanmaya mecbur kalıyorlar. Bunun sonucunda da ölüme neden olan pek çok bulaşıcı hastalık bu ülkelerde kol geziyor. AFRİKA KITASINDA KİRLİ SU KULLANIMINDAN KAYNAKLANAN ÖLÜM ORANI GÜNLÜK 5000 ÇOCUK OLARAK BELİRTİLMEKTEDİR.

 

                Derneğimiz hayırseverlerimizin bağışları ile Habeşistan bölgesinde su kuyuları açarak bu ihtiyacın giderilmesine destek veriyor.  Şimdiye kadar 221 su kuyusu açarak yüzbinlerce yoksul Afrikalıyı temiz suyla buluşturduk.

 

                Şimdi bu sıcak günlerde 10 farklı bölgeyi daha temiz su ile buluşturmayı planlıyoruz. Bu yolla 10 yeni su kuyusunu Kurban Bayramına kadar tamamlayıp onbinlerce yoksul ve yetimin çifte bayram yapmasını sağlamak.

 

                İmkanı olan hayırseverlerimiz kendileri 1 kuyu açtırarak o kuyuya isimlerini verebilir ve bir bölgenin su ihtiyacını yıllarca karşılayabilirler.

 

                HAYDİ BİRLİK OLALIM VE BU SICAK GÜNLERDE ONBİNLERCE AFRİKALI KARDEŞİMİZİN SU İHTİYACINI KARŞILAYALIM. ONBİNLERCE AFRİKALI ÇOCUĞU ÖLÜMDEN KURTARALIM!

 

Bilgi için 0216 545 71 71 / www.ibs.org.tr