AYDINLIĞA GİDEN YOL: KATARAKT AMELİYATLARI

AYDINLIĞA GİDEN YOL: KATARAKT AMELİYATLARI

AYDINLIĞA GİDEN YOL: KATARAKT AMELİYATLARI

Afrika ülkelerinde en sık rastlanan göz hastalıklarından olan katarakt hastalığının tedavisi ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz.

Afrika ülkelerinde en sık rastlanan göz hastalıklarından olan katarakt hastalığının tedavisi ile ilgili çalışmalara devam ediyoruz. Ramazan ayında 100’e yakın katarakt hastasının ameliyatını yaptırarak yeniden gün ışığına kavuşmalarını sağladık.

 

Etiyopya’nın en kapsamlı sağlık hizmeti sunan üniversite hastanelerinden olan Jimma üniveriste hastanesinde hayırseverlerimizin bağışladıkları katarakt ameliyatlarını yaptırdık. Etiyopya’nın dışında 5’e yakın ülke vatandaşlarına hizmet sunan hastane yaklaşık 50 milyon kişiye hitap ediyor.

 

Hastane yetkilileri bölgede en sık rastlanan göz rahatsızlığının katarakt olduğunu, milyonlarca insanın bu hastalıktan muzdarip olduüunu ancak yoksul halkın ameliyat ücretini karşılayamadığı için tedavi olmadıklarını ifade ettiler. Yapılan ameliyat programı için ülkemize ve hayırseverlerimize teşekkür eden doktorlar, daha büyük projelerle bu ameliyat desteğinin devam etmesini beklediklerini söylediler.

 

Dernek Başkanımız Mehmet Sever de önümüzdeki aylarda daha çok insanın aydınlığa kavuşması için katarakt ameliyatları ile ilgili daha büyük çaplı bir proje gerçekleştirmek için çalışma yapılacağını belirtti.