Darfur Bizi Bekliyor...

Darfur Bizi Bekliyor...

Darfur Bizi Bekliyor...

Darfur bölgesi aslında 2003 yılından  beri Dünya'nın gündeminde olan bir bölge

Darfur bölgesi aslında 2003 yılından  beri Dünya'nın gündeminde olan bir bölge. Zengin Petrol yataklarının bulunmasıyla bölgede oynanan oyunlarla iç savaşa maruz kalmış bir bölge.

2 Milyon insan 6 yıldır yurtlarından uzakta yerleştirildikleri mülteci kampında yaşıyor. Geçen süre içinde 200.000 civarında insanın öldüğü kaydediliyor.Kaldıkları kamplarda yaşama mücadelesi veren sivillerde, temizlik ihtiyacının yeterince karşılanamadığı için çocuklar da tifo, sıtma, ishal, humma gibi sağlık problemleri baş gösterirken, büyüklerde ise deri hastalıkları gözleniyor. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, Darfur' daki kamplarda binlerce Hepatit E vakasına rastlandı, bu hastalık sebebiyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Virüs, kirlenmiş su ve yiyeceklerle bulaşıyor hastalık özellikle çocuklarda ve hamile kadınlarda etkili oluyor.
 
Büyük zarar gören Müslüman sivil halkın en çok güvendiği kuruluşların başında Türk yardım kuruluşlarının olduğu ifade edilen  Darfur’da derneğimiz IBS siz yardımsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyor.