ETİYOPYA TÜRK OKULUMUZ AÇILDI!

ETİYOPYA TÜRK OKULUMUZ AÇILDI!

ETİYOPYA TÜRK OKULUMUZ AÇILDI!

10 senedir çalışmasını yürüttüğümüz hayalimiz gerçek oldu.

 

10 senedir çalışmasını yürüttüğümüz hayalimiz gerçek oldu. Etiyopya’nın DireDawa bölgesinde 2014 yılında açtığımız Musa Efendi yetimhanemiz özel okul statüsüne kavuştu. Okulumuzda ana sınıfı ve ilkokul olmak üzere yetim ve yoksul çocuklarımız eğitimlerine başladılar.

2014 yılından bu yana medrese ve aşevi hizmeti veren Musa Efendi yetimhanemiz bu sene özel okul olarak faaliyetine devam ediyor. Bölgedeki yetim ve yoksul çocuklar okulumuzda ücretsiz olarak eğitim görecekler.  Okulumuz bölgede aşevi hizmetide veren tek okul olma özelliğini taşıyor. Hayırseverlerimizin bağışları ile çocuklar hem eğitim görecek hem de yemekleri aşevimiz vasıtasıyla sağlanmış olacak.

Okulumuz Etiyopya’nın ilk Türk okulu olacak. 10 yıllık hayalimizden kastımız bu bölgede özel okul açmanın resmi olarak çok zor olmasından kaynaklanıyor. Bu zorluğu başardığımız için hayırseverlerimiz ve Türk milleti adına gurur duyuyoruz. Bölgedeki okuma yazma oranının %10’lar düzeyinde olması yaptığımız faaliyetin kıymetini de ortaya koyuyor. 

Dernek başkanımız Mehmet Sever “ uzun zamandır bölge halkının talebi bir okul açmamızdı. Hamdolsun bu sene bütün resmi işlemlerini tamamlayıp Musa Efendi yetimhanemizi okul statüsüne kavuşturduk. Bu aşamadan sonra hayırseverlerimizin desteğine daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Çocuklarımızın okul formaları, binanın fiziki ihtiyaçları, öğretmen maaşları, çocukların kitap kırtasiye ihtiyaçları, aşevimizin masrafları derneğimiz tarafından karşılanacak. Hayırseverlerimizden ZEKAT, SADAKA bağışları ile yetim ve yoksul çocuklarımızın yanlarında olmalarını bekliyoruz, Allah mahcup etmesin” dedi. 

Habeşli yetim ve yoksul çocuklarımıza okul eğitiminin yanında ders bitiminden sonra medrese eğitimi de verilecek. Böylelikle çocuklarımızın maddi ve manevi olarak hayata hazırlanmaları sağlanmış olacak. 

 

ONLİNE BAĞIŞ