Etiyopya'da İki Yeni Su Kuyusu Daha Açtık!

Etiyopya'da İki Yeni Su Kuyusu Daha Açtık!

Etiyopya'da İki Yeni Su Kuyusu Daha Açtık!

Mübarek üç aylar su sıkıntısı çeken Etiyopyalı kardeşlerimiz için suyun bereketiyle başladı.

2008 yılı kurban organizasyonumuzu gerçekleştirdiğimiz Etiyopya’nın dağlık bölgelerinde yaşanan en büyük sıkıntılardan başlıcasının temiz içme ve kullanma suyu hususunda yaşandığını görmüştük. Bölgede yaşayan fakir halk temiz su bulmakta çok zorlandıklarını, bazen günlerinin hemen hepsinin su aramak için geçtiğini söyleyerek Türkiye’deki kardeşlerinden yardım istemişlerdi. 

Bizler de Etiyopya’dan dönüşümüzde oradaki kardeşlerimizin sıkıntılarını hayırseverlerimizle paylaşarak destek istemiştik. Bu çağrımız çok kısa zamanda karşılığını buldu ve ilk etapta 2 su kuyusunu kullanıma açtık. Mübarek üç ayların başlangıcında açtığımız bu kuyular bölgedeki yoksul halka adeta çifte bayram yaşattı. 

Açılan temiz su kuyuları sayesinde bölgede yaşayanlar büyük bir zahmetten kurtulmuş oldu. Yıllardan beridir bir damla temiz su bulmak için nerdeyse bütün gün çevreyi gezen kadınlar ve çocuklar artık yanlarında olan temiz suya kavuşmanın heyecanını, su kuyularını açtıranlara teşekkürler ve dualar ederek ortaya koydular. 
Derneğimiz bölgede yeni su kuyuları açma çalışmalarına devam ediyor.