IBS Kars'daki Engellilerin Yüzünü Güldürdü... E

IBS Kars'daki Engellilerin Yüzünü Güldürdü... E

IBS Kars'daki Engellilerin Yüzünü Güldürdü... E

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından engelliler haftası sebebiyle ...

Dolunay Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Engelliler Birimi Başkanı Faruk Ocak Beyin Derneğimize, Kars’taki engellilerin sorunlarını anlatan bir mail ile yaptığı başvuruyu değerlendiren Yönetim Kurulumuz, Kars’taki engellilere  yardımda bulunma kararı aldı.

Bu doğrultuda 10 adet manuel engelli sandalyesi, 2 adet akülü engelli sandalyesi ve Kars’ta bir ilki gerçekleştirerek 3 Tekerlekli Benzinle Çalışan Engelli Motosikleti ile Derneğimiz IBS engelli vatandaşlarımızın yüzünü güldürdü.

 Kars Valisi Sayın Mehmet Ufuk ERDEN, Kars Belediye Başkanı Sayın Naif ALİBEYOĞLU, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Abamüslüm GÜVEN,  Kars İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Kars İl Müftüsü, Öğretim üyeleri, çok sayıda seçkin  davetli ve Kars halkının  katıldığı programda, IBS tarafından Kars’a ilk kez götürülen 3 tekerlekli benzinle çalışan engelli motosikleti Aliyar KAYA isimli, iki ayağı da olmayan engelli vatandaşımıza  verildi. Engelli motosikletinin anahtarını IBS Genel Koordinatörü Ahmet Furkan ÖZDEMİR’den teslim alan Aliyar KAYA, hayatının en mutlu gününü yaşadığını söyleyerek IBS ve Dolunay Derneğine teşekkür etti.

Dolunay Eğitim Kültür  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Engelliler Birimi Başkanı Faruk OCAK, yaklaşık 4500 engellinin bulunduğu  Kars’ta çok zor şartlar altında bu güne kadar çalışmalarını sürdüklerini, engellilerin sesini duyurmaya çalıştıklarını söyledi. IBS’in sağladığı desteğin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve duygulandırdığını söyleyen OCAK, Kars’taki tüm engelliler adına Derneğimize teşekkür etti.

Gecenin sonunda Dolunay Derneği tarafından hazırlanan teşekkür plaketi Kars Valisi Sayın Mehmet Ufuk ERDEN tarafından Derneğimiz Genel Koordinatörü A.Furkan ÖZDEMİR’e verildi. Kars Valisi Mehmet Ufuk ERDEN, engellilerin büyük çabalar harcayarak bu günlere geldiklerini söyledi. Toplumun ve ailelerin desteğinin çok önemli olduğunu belirten Vali ERDEN engellilerin azimli olmalarının da büyük önem taşıdığını vurguladı. Yardım etmenin, başkalarına faydalı olmanın en büyük erdemlerden olduğunu söyleyen Kars Valisi ERDEN engellilere yapılan desteğe teşekkür etti.

Kars’a yapılan desteklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten IBS yetkilileri hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceklerini söylediler.