IBS, Şırnak'tan Sonra Erzurum'da...

IBS, Şırnak'tan Sonra Erzurum'da...

IBS, Şırnak'tan Sonra Erzurum'da...

İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Erzurum’da 150 aileye erzak dağıttı...

Kısa adı IBS olan İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği Erzurum’da 150 aileye erzak dağıttı. 4 nüfuslu bir ailenin 1 aylık gıda ihtiyacını karşılayacak miktarda olan erzak paketlerinin içinde; makarna, şeker, kuru bakliyat gibi temel gıda malzemelerinin yanında kahvaltılık erzak da bulunuyor. Paketleri alan ihtiyaç sahipleri, IBS’e teşekkür ederek bu yardımların devam etmesi temennisinde bulundular.
            
Erzak dağıtımını yerinde bizzat gerçekleştiren IBS Genel Koordinatörü Sayın Ahmet Furkan ÖZDEMİR; bölge halkının ihtiyacının yüksek olduğunu, özellikle ülkemizin doğu ve güneydoğusunda Dernek olarak bu tür organizasyonları sık sık gerçekleştireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, 11 Aralık’ta IBS Derneğinin de aralarında bulunduğu insani yardım amaçlı bazı sivil toplum kuruluşlarıyla Çankaya Köşkü’nde yaptığı toplantıda, Kurban Bayramı’nda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yardım yapılmasını önermiş, IBS de bu tavsiye üzerine Kurban Bayramı’nda Erzurum, Van ve Şırnak’ta kurban eti dağıtmış ayrıca Şırnak’a  6 tırdan oluşan “Yardım Konvoyu” göndermişti.