Türkiye Afrika'ya Su Gibi Aktı!

Türkiye Afrika'ya Su Gibi Aktı!

Türkiye Afrika'ya Su Gibi Aktı!

Derneğimiz, başlattığı Afrika hamlesi kapsamında Etiyopya'da, 5 içme suyu kuyusu açtı ve 1000 yetime gıda yardımında bulundu...

İçme suyunun çok az olduğu ve zor bulunduğu Afrika’da yürüttüğü yardım faaliyetleri çerçevesinde geçtiğimiz hafta içme suyu kuyuları açan ve 1000 yetim çocuğa gıda desteği sağlayan İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS), yaptığı yardımlarla  bölge halkına büyük mutluluk yaşatarak ülkemize döndü.

Dernek yetkilileri Etiyopya’nın değişik bölgelerinde yapımına başlanan 10 su kuyusunun 5 tanesinin tamamlanıp hizmete girdiğini geri kalan 5 kuyunun da en kısa zamanda tamamlanacağını belirttiler.

Etiyopya’nın başkenti Addis–Ababa’nın yaklaşık 300 km güneydoğusunda bulunan Kofale bölgesindeki 5 ayrı yerleşim yerinde 5 ayrı içme suyu kuyusunun açılışında  bulunan IBS yetkilileri, bölgenin içme suyu konusundaki sıkıntılarını giderdiklerini belirterek, burada bulunan muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini söylediler.

IBS Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bünyamin ÇİL, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın M.Ali CANKATAR ve Genel Koordinatör Sayın A. Furkan ÖZDEMİR,  açılan kuyuların yanında Ogeden bölgesinde 5 yeni içme suyu kuyu projesini başlattıklarını, kısa zamanda bu yeni su kuyusu çalışmalarının  da tamamlanacağını söylediler.

Açılışta bir konuşma yapan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bünyamin ÇİL;  “Bizler burada, güzel vatanımızdan yüzlerce kilometre uzakta ülkemizi  temsil etmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere emanet edilen yardımları dünyanın her köşesindeki ihtiyaç sahibine dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulaştırıyoruz. Bugün de burada her birinden binlerce kişinin faydalanabileceği 5 ayrı su kuyusu açtık. 5 yeni su kuyusu açılması için de çalışmaları başlattık. Yardımlarımız bunlarla sınırlı kalmayıp, artarak devam edecek ve kıymetli hayırseverlerimizin destekleriyle bölge halkının dertlerine derman olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Ayrıca IBS, düzenlenen organizasyonla Etiyopya’nın başkenti Addis–Ababa’ya 3,5 saat uzaklıkta bulunan ve yiyecek sıkıntısının çok yüksek boyutlarda yaşandığı Habura bölgesinde 1000 yetime kuru gıda yardımı yaptı.

Dernek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Muhammed Ali CANKATAR da konuşmalarında  “yardım organizasyonumuz  kapsamında, 1000 yetim çocuğa ve 200 aileye bir aylık gıda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde erzak yardımında bulunduk. Kadirşinas milletimizin yardımları devam ettikçe bizler Afrika’ya ve dünyanın ihtiyaç sahibi her bölgesine hayırseverlerimizin şefkat dolu yüreklerini götüreceğiz. Derneğimize destek olan bütün gönüllülerimize teşekkür ederiz” dedi.
 .
Dernek yetkilileri, bölgede gıda yardımları, katarakt ameliyatları ve yetimhane açma çalışmalarının artarak devam edeceğini belirttiler.