Yardımlarınız Etiyopya Yolunda...

Yardımlarınız Etiyopya Yolunda...

Yardımlarınız Etiyopya Yolunda...

Afrika’da devam eden içme suyu kuyuları açılması, gıda yardımları ve katarakt ameliyatlarının yanında hayırseverlerimizin gayretleriyle hazırladığımız

Kurban hatıralarımızda bölge halkının yaşantılarından bahsetmiş, eğitim, giyecek, gıda ve sağlık gibi konularda büyük sıkıntıların yaşandığını anlatmış, hayırseverlerimize yardım çağrısında bulunmuştuk.

Bu çağrımıza canıgönülden destek veren hayırsever Türk halkı sayesinde çok kısa bir zamanda acil ihtiyaçlardan oluşan 40 tonluk, bir konteyner yardım hazırlandı.

Özellikle öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarından oluşan konteynerde onbinlerce kitap, defter ve kırtasiye malzemesi yer alıyor. Ayrıca konteynerde çocuklar ve yoksul halk için binlerce parçadan oluşan giyim eşyaları, ayakkabı ve terlik yer alıyor.

Yine camilerde ve evlerde yaşanan halı sıkıntısını gidermek amacıyla 6500 m2 halı bölgeye gönderiliyor.
Dernek yetkililerimiz Türk Milletinin gösterdiği bu büyük gayretin kendilerini duygulandırdığını belirterek bütün hayırseverlere teşekkür ettiler. Bu kadar az zamanda büyük bir özveriyle hazırlanan yardımın Etiyopyalılar için değerinin anlatılamaz olduğunu söyleyen yetkililerimiz, bölgede şimdiden büyük bir heyecan yaşanmaya başladığını ifade ettiler.
Derneğimiz önümüzdeki aylarda daha büyük organizasyonlarla Etiyopya’ya (Habeşistan)  yardım göndermeye devam edecek. Bu güzel hizmete ortak olmak isteyen hayırseverlerimiz 0216.5457171 numaralı telefonumuzu arayarak bizimle irtibata geçebilirler.