Yüzbinlerce Katarakt Hastası Seni Bekliyor!

Yüzbinlerce Katarakt Hastası Seni Bekliyor!

Yüzbinlerce Katarakt Hastası Seni Bekliyor!

Afrika’daki en yaygın hastalıklardan birisi KATARAKT! Genç yaşlı milyonlarca insan katarakt sebebiyle kör oluyor. Tedavisi mümkün olan bu hastalık yoksul halk

AFRİKA’NIN GÖZÜ SENDE!

Afrika’daki en yaygın hastalıklardan birisi KATARAKT!

Genç yaşlı milyonlarca insan katarakt sebebiyle kör oluyor. Tedavisi mümkün olan bu hastalık yoksul halk için dünyasının kararması demek. Yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusa sahip bölgede ameliyat yapabilen 2 doktor bulunuyor. 

IBS olarak Ekim ayının 2. haftasında Hayırseverlerimizin bağışları ile 103 kişinin ameliyatını yaptırdık. Yaptırdığımız ameliyatlar gözleri yeniden görecek olan hastalarda büyük sevinç ve heyecana sebep oldu. Hastaların heyecanı kadar Doktorların da sevinçli ve heyecanlı olmaları bölgedeki problemin ne derece büyük olduğunu ortaya koyuyor.

Dernek Yönetim Kurulu üyelerimizin de nezaret ettikleri ameliyatlar3-4 gün içinde tamamlanıp katarakt hastası yoksulların yeniden görmeleri sağlandı.

Ameliyattan sonra gözleri açılan hastalar yeniden görmenin sevincini gözyaşlarıyla, dillerinden dökülen dua ve teşekkürlerle ifade ettiler. Yaşadıkları sevincin en büyük sebeplerinden birisi de Türkiye’deki kardeşlerinden böyle bir yardımın gelmiş olması. Gözümüz açılsa da açılmasa da sizin buraya gelmeniz bizi çok mutlu etti diyorlar. Etiyopya ve Türkiye’nin kardeş olduğunu her fırsatta dile getiriyorlar. 

Bizler hayırseverlerimizin emanetlerini tam yerine ulaştırmanın huzurunu yaşarken bir taraftan da yüzbinlerce insanın katarakt ameliyatı olmayı bekledikleri duygusuyla buruk bir sevinçle bölgeden ayrıldık. 

 1 ayakkabıya, pantolona, arkadaş yemeklerine harcadığımız, bizler için ödenmesi kolay bir meblağ, 6-7 saat uzağımızdaki bir insanın hayatı yeniden görmesi demek.

Biliyoruz ki hayırsever kardeşlerimiz bu tablo karşısında yüreklerini ortaya koyarak Habeşli kardeşlerimizin gözü olmak için bir hayır yarışına girişirler. Umut ediyoruz ki bir dahaki katarakt operasyonumuzda binlerce kişinin gözünün açılması için kardeşlerimiz bağışlarını esirgemezler, Habeşli kardeşlerini yalnız bırakmazlar.